Image Preview Pane

Advanced Renamer forum
#1 : 07/09-19 05:05
David
David
Posts: 63
Hi All,

The image preview pane below the file list is only showing a small sliver of images.
I don't know what settings I should use to make it render properly. Can anyone provide any guidance in this regard. The previous version I was using before v3.84 worked perfectly out of the box.

It's showing a preview but it's not sizing it appropriately for the size of the preview window. It just shows the top edge of the image. Most of the time you can't even tell what the image is. It could just be a background with NOTHING from the photo showing at all except a wall or a sky or something completely unidentifying.
I'm pretty sure the settings causing the problem are on the "Image Files" tab in Settings.

"Use EXIF information for image width and height"
"Don't analyze image metadata"
"Always use ExifTool for retrieving metadata."

Initially I had the second one checked because I was hoping my method batches would load faster if it wasn't analyzing image metadata. But all that did was make is so there was no image showing at all. I changed that when no images were showing and now I've got the sliver. In the previous version the image could be seen in it's entirety. Just shrunk to the size of the preview window. Now it just shows the sliver.

I'm having the same issue with v3.84 & 3.85 under W10 Enterprise.

I tried changing
EXIF field for image date time operations:
I tried all the permutations but it didn't fix the issue.

Thanks for any help anyone can offer.


07/09-19 05:05